Consum d'aigua i gestió de residus dels creuers

last modified 2008-02-18 09:01

Després que Autoritat Portuària anunciés la seva voluntat de promoure un dic per a grans creuers a Cala Figuera, dins el port de Maó, i sabent que ja hi ha previstes les visites de 126 creuers per aquest any, el GOB ha demanat poder consultar les dades de subministrament d'aigua i de descàrrega de residus que els creuers han realitzat al port de Maó en els darrers cinc anys.

Un dels sistemes que es sol usar per atreure creuers és donar serveis a preu molt baix. Però els creuers són grans consumidors d'aigua i és sabut que les reserves dels aqüífers menorquins estan cada vegada més minvades. Per aquests motius, i també perquè l'abocador de Milà s'ha d'ampliar perquè es troba saturat, el GOB considera de gran interès tenir les dades quantitatives de l'aigua servida als creuers i dels residus que aquests han deixat a Menorca.

Fa ja 20 dies que es va tramitar la petició de consulta davant Autoritat Portuària i encara no s'ha rebut resposta. Segons la llei que regula el dret a la informació ambiental, en un termini màxim de 30 dies l'administració ha de respondre. El GOB confia que hi haurà transparència.