Passeig per boscos i barrancs

last modified 2011-12-06 10:47
Passeig per boscos i barrancs

Indrets espectaculars en el recorregut realitzat.

Aquest passat diumenge es va celebrar una nova activitat de senderisme dins el programa A peu per Menorca que dinamitza el GOB amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular.

110 persones van prendre part d'aquest itinerari, que va sortir de Cala Galdana a les 10 h. i va transcórrer pel Camí de Cavalls. La platja de Cala Mitjana apareix ben prest, presidida per la claror dels penyals. El camí passa pel fons de la platja i avança cap a l'interior del bosc.

Durant tota la caminada, es van veure i fotografiar abundants bolets, de moltes espècies diferents. La humitat es coneix dins el bosc i la vida de la tardor és ben present a la natura després de les pluges. El primer paisatge propi de barranc es veu en creuar el ramal de Trebalúger, que conserva els plans conreats al recer del vent que brinden les parets verticals.

Poc després es creua també el torrent més gran, que prové del ramal d'Albranca, avui dotat amb un pont de llenya per a facilitar-ne el pas. En ser a la meitat de l'excursió es va fer una aturada per reposar forces i es va gaudir de les explicacions del botànic Pere Fraga, que va explicar detalls de la configuració de la zona, els seus ecosistemes i també algunes toponímies relacionades amb les fonts històriques.

De nou frescos, es va remuntar la pujada del barranc entre alzines majestuoses i antics camins empedrats. Es va passat per portells dotats de barreres de cop. Alguns guarden la memòria dels enfrontaments dels anys de reivindicació del Camí de Cavalls.

Famílies a peu, grups d'amics ciclistes i alguns cercadors d'esclatassangs, en van anar saludant al llarg del passeig, que va tenir un temps molt calorós per l'època en què ens trobam. Quan s'acaba el bosc, apareix la platja de Binigaus, d'arena de color safrà. Al final, un servei de bus esperava els excursionistes, satisfets d'un matí de diumenge ben aprofitat.

ponts i torrents

Posted by Anonymous User at 2011-12-06 17:07
Quan he llegit sobre es pont, m'ha vingut es record de que es torrent de Binimel·là creix quan plou molt i no deixa passar en direcció a Pregonda, fent que trenqui sa ruta a peu. Aquests dies t'havies de treure els pantalons per poder passar, de tanta aigua que duia.
Hi ha una "pasarela" vora es torrent per protegir sa zona dunar, però acaba a sa platja. Tal vegada convindria fer una extensió de s'estructura ja feta i que deixés a sa gent a s'altra banda(?).