Energia a les renovables

last modified 2011-04-06 11:33
Energia a les renovables

Instal·lació solar fotovoltaica a la seu del GOB a Maó

S'acaba de crear i presentar públicament l'Associació de Productors d'Energies Renovables de Menorca, APERM. El GOB n'és soci fundador, juntament amb altres quatre empreses: Ceconat Consult, Menorca Sol 2006, Taller Ona Energies i Binissafúller Solar, de les que depenen els parcs fotovoltaics de Son Salomó i de Binissafúller.  La intenció és que s'hi vagin afegint altres productors, de tota mida, d'energies renovables de Menorca.

La finalitat de l'associació és sumar esforços per avançar en la introducció d'energies netes a Menorca, respectuoses amb el medi ambient, el paisatge i els valors patrimonials. És evident la necessitat de canviar el model energètic de Menorca, que ara té una dependència molt forta dels combustibles fòssils, que són els causants de molts problemes econòmics i mediambientals.

El nou sistema energètic que necessita Menorca s'ha de basar per una banda en polítiques d'estalvi i eficiència en l'ús de l'energia, i per altra en la substitució de la generació elèctrica amb combustibles fòssils per les renovables. Avançar cap aquest model implica la participació de tota la societat. La ciutadania ha d'assumir comportaments d'estalvi i s'ha d'animar també a autogenerar-se energia neta amb petites instal·lacions. El teixit social productiu ha d'abordar el disseny, la construcció i la gestió de centrals de generació d'energia amb fonts renovables i netes, integrades en el paisatge i el patrimoni cultural. Les grans companyies elèctriques tenen un paper central, ja que són les que han de canalitzar i distribuir les diferents aportacions energètiques dels productors més petits de renovables, a la vegada que han de mantenir i garantir l'estabilitat del sistema elèctric. Finalment també és bàsica la implicació de les administracions públiques que han d'agilitzar i controlar el desenvolupament conjunt de totes les accions i interessos dels agents implicats, en benefici de l'interès general de la societat.

APERM ofereix assessorament i diàleg a tothom per aconseguir un model energètic que pugui ser referent i digne d'una reserva de la biosfera.

 

energies renovables

Posted by Anonymous User at 2011-04-06 12:09
Hola,hem sembla mot interessant el tema d'energies renovables. Com a particular m'agradaría tenir informació sense compromís dels diferents aparells,sistemes i o modalitats per contratar aquests serveis.També i esoecialment el tema dels petits molins que pareix que van sortint al mercat.Salutacions i gracies.

energies renovables

Posted by domenec at 2011-04-07 11:00
Hola. La teva pregunta és molt ampla. Si vols, envia'ns un correu a info@gobmenorca.com i t'informarem més en concret

Energia eòlica

Posted by Anonymous User at 2011-04-07 09:44
M'agradaria que s'obrís un debat seré i ponderat sobre la implantació dels parcs eòlics en territoris insulars com el cas de Menorca. Un molí (o deu) ben implantat pot impactar en el paisatge -és evident- però evita l'emissió de CO2 a l'atmosfera per sempre més: podriem ponderar els pros i contres?
D'altra banda, no es fa res per possibilitat instal·lar molins (parcs eòlics) en espais industrials on el vent permet un rendiment de la instal·lació (a Menorca hi ha més d'un fora de zones de servitud aeronàutica). Perquè mai no s'ha estudiat seriosament aquesta possibilitat a Menorca seguint l'exemple d'Arinaga a Gran Canaria?

Energia eòlica

Posted by domenec at 2011-04-07 11:08
Hola, a http://www.gobmenorca.com/educamb/publicacions/estudis_informes/bases_model_energetic_sostenible_gobmenorca2010.pdf pots trobar informació sobre aquest tema que comentes. És un document elaborat a partir de les propostes aportades per diversos col·laboradors.