Presó contra l'ús de verins

last modified 2010-04-06 12:48
Presó contra l'ús de verins

Tots els ciutadans poden ajudar a detectar l'ús de verins.

L'ús de verins en el medi natural es pot pagar amb penes de presó. Dues actuacions judicials recents recorden aquesta problemàtica, que ha crescut en els darrers anys a Balears.

Un jutge de Granada va dictar fa unes setmanes una sentència de condemna a un any i mig de presó i 18 mesos d'inhabilitació per a la caça i per exercir càrrec públic. La persona acusada havia distribuït trossos de carn amb verí en una finca de Castril, on dies abans s'havia localitzat, mort d'enverinament, un exemplar de trencalòs, espècie de voltor catalogada en perill a la llista vermella d'aus espanyola.

I a principis de març s'ha detingut a una persona de Badajoz, com a presumpte culpable de la mort per enverinament de tres miloques, cinc voltors negres, quatre voltors comuns i dos aligots.

Com es pot comprovar, l'ús de verins, encara provoca molta destrucció entre la fauna protegida. A Menorca, entre 2006 i 2009, s'han localitzat tretze animals silvestres enverinats, la qual cosa és indicador que deuen ser molts més els exemplars afectats.

El GOB recorda que l'ús del verí és una pràctica prohibida, que pot implicar sancions de fins a 12.000 euros, penes de presó, inhabilitació per a la caça i tancament dels cotos de caça.

És important informar que qualsevol persona que detecti un animal mort al camp, que pugui ser degut a l'ús de verí, no l'ha de tocar. Cal prendre algunes referències sobre la seva situació geogràfica i avisar amb urgència a la Guàrdia Civil o a la Guarderia Forestal, els quals disposen d'un protocol per agafar mostres que puguin servir de proves en actuacions posteriors.

tema dels verins

Posted by Anonymous User at 2010-04-06 18:55
s'auria de posar el telefon de la guardia forestal i de la guardia civil

SOS Verí

Posted by Anonymous User at 2010-04-09 13:10
A més de la guarderia forestal i la guardia civil hi ha un programa anomenat SOS Verí que es dedica a lluitar contra l'enverinament al camp. El seu telèfon és 900713182.