Camí de Biniguarda: conservar sí, però asfaltar no

last modified 2009-04-08 09:45
Camí de Biniguarda: conservar sí, però asfaltar no

Excursió A Peu pel camí de Biniguarda

Cal evitar l'asfaltat de nous camins rurals de Menorca. El camí de Biniguarda, d'Alaior, ha de tenir un manteniment, però que no passi per la transformació dràstica que suposa l'asfalt.

Aquesta és una via històrica, que juntava antigament Alaior amb Es Migjorn. D'una gran bellesa paisatgística, surt de devora l'ermita de Sant Pere Nou i atravessa una gran taca d'alzinar protegit. Com a ruta de passeig actual és un indret molt atractiu.

El GOB ve demanant als ajuntaments que aprofitin la revisió dels plans generals per apostar per donar un tractament diferenciat als camins rurals. La proposta és evitar l'asfaltat, amb l'objectiu de preservar els atractius paisatgístics d'aquestes vies com a itineraris de passeig, ofertes turístiques de senderisme o connexions per a la mobilitat sostenible.

L'asfaltat del camí de Biniguarda no es justifica per raons d'interès general. Cal esperar que l'Ajuntament reconsideri les seves intencions i que s'opti per una intervenció de mínims, per restituir les parts en què el paviment original s'ha degradat en excés, però procurant que es noti molt poc el pas de maquinària.