Presentació de la campanya “Un paisatge que alimenta”

last modified 2011-12-05 12:03
Presentació de la campanya “Un paisatge que alimenta”

La custòdia agrària dinamitza l'economia local, amb comerç directe i preus assequibles.

El proper dijous, 8 de desembre, el GOB presenta la campanya “Un paisatge que alimenta”. Vídeos, xerrades, reportatges fotogràfics i exposicions, conformaran el contingut d'aquest acte, que acabarà amb un aperitiu de productes de custòdia agrària.

A les 11 h. del matí, al Centre de Convencions des Mercadal, es presentaran els diferents materials editats i les propostes d'activitats plantejades per a dur a terme la campanya de promoció “Un paisatge que alimenta”, referida als productes elaborats a les finques agraries que han subscrit acords de custòdia del territori.

Perquè el paisatge que coneixem i que ens identifica, es pot mantenir si es treballa per a una activitat agrària responsable que cerca l'equilibri entre l'activitat humana i la conservació dels valors naturals. Quan es fa així, el paisatge alimenta les persones i també al medi ambient.

Els productes de custòdia agrària provenen d'una gestió agrària que preserva els coneixements més tradicionals adaptats a la nova realitat i incorpora la innovació per a diferenciar-se. La promoció d'aquests productes és una de les línies estratègiques del projecte de custòdia agrària del GOB, amb l'objectiu d'ajudar en la viabilitat econòmica de les finques que han signat un acord de custòdia del territori.

L'acte és obert i comptarà amb una introducció de Luís Miguel Domínguez, naturalista reconegut pels diferents programes de natura que realitza per la televisió, i que oferirà una reflexió sobre l'estreta relació entre agricultura i medi ambient.

Per concloure, hi haurà una degustació dels productes de custòdia agrària, protagonistes d'aquesta campanya.

L'acte s'emmarca dins el projecte de custòdia agrària “Cultivant Sinergies” cofinançat pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí i el FEADER, amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra.