Diumenge 11, excursió al barranc d'Algendar

last modified 2011-09-05 11:21
Diumenge 11, excursió al barranc d'Algendar

El ramal de s'Aranjassa i Son Pruna acull la producció de fruiters de varietat local.

El programa d'excursions A peu per Menorca es posa de nou en marxa després del descans de juliol i agost. La primera caminada del nou curs s'ha programat per una zona de gran bellesa paisatgística i alts valors naturals.

Un dels ramals superiors del barranc d'Algendar, bastant desconegut per la gent, serà la destinació dels senderistes que assisteixin a aquesta primera trobada post estival. Es sortirà del cementiri de Ferreries (trobada a les 9:30 h i sortida a les 10 h). Es passarà pel Camí Reial i el Pas d'en Revull.

En arribar al barranc es visitaran les instal·lacions d'Arbres d'Algendar, una iniciativa que treballa en la recuperació de varietats locals d'arbres fruiters, que es combina amb programes de reinserció laboral de persones amb risc d'exclusió social. El projecte està gestionat per Caritas i s'ha subscrit un acord de custòdia del territori amb el GOB.

La zona d'Algendar acull una gran riquesa de plantes i animals, a més de ser escenari d'abundants llegendes. Hi ha moltes possibilitats de veure ocells interessants, per la qual cosa es recomana dur prismàtics.

La dificultat és mitja-baixa. Es retornarà a peu al punt de sortida. S'estima finalitzar devers les 13:30 h. És interessant posar-se d'acord amb altres persones per poder compartir vehicles i no haver-ne de desplaçar tants.

L'excursió és oberta al públic i s'emmarca dins el programa A peu per Menorca, que impulsen de manera conjunta el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB.