Llum al PIC a Binigaus

last modified 2007-09-19 10:43

La reclamació d'una Planificació Insular de la Costa de Menorca, que aporti una visió d'illa a les intervencions portuàries i al turisme nàutic, va motivar una nova activitat el divendres passat. A la platja de Binigaus, centenars d'espelmes es van encendre amb la posta de sol, per demanar, una vegada més, una planificació insular per a les intervencions en el litoral menorquí.I és que Menorca ha avançat molt en l'ordenació territorial (especialment amb l'aprovació del Pla Territorial Insular), però aquesta filosofia encara no s'ha aplicat als ports ni al turisme nàutic. Així, les obres portuàries que s'estan fent (el dic de Ciutadella i el moll de descàrrega de Maó) o les que es volen fer (els ports esportius de Fornells, de Cala Figuera i d'altres) pretenen justificar-se només en clau municipal, com si estessin els temps per visions localistes.

De la mateixa manera, es fa el discurs que calen més amarraments pel turisme nàutic, però ningú s'atreveix a dir quina és la capacitat de càrrega nàutica de l'illa, quants amarraments hi caben i quants en tenim (entre legals i clandestins, que sumen molts milers). Aquesta manca de planificació del futur ens està duent a la massificació i a la degradació del propi producte turístic.

Per tots aquests motius, un bon grapat de gent ens vam reunir a Binigaus, en un ambient molt agradable, i vam encendre les espelmes. Com es pot veure a l'àlbum de fotos, el lema Jo dic PIC, que emmarca aquesta campanya, era ben visible. A veure si les diferents institucions públiques que tenen capacitat d'incidir en aquest tema es van sensibilitzant amb accions com aquesta i entenen que aplicar una visió insular és l'únic antídot per evitar repetir la crispació social que ha provocat -i encara provoca- el dic de Ciutadella.