Contaminar per dos cèntims

last modified 2010-08-05 11:50
Contaminar per dos cèntims

Els residus plàstics de les festes de Fornells 2010 duraran molts anys

Utilitzar un got de cartró que substitueixi el got habitual de plàstic representa un sobrecost d'entre 0'02 i 0'04 € en una “pomada” que s'està cobrant a 1'50 o 2'50 € (de vegades més car) segons la mida del got.

Aquestes dues o quatre centèsimes són les que s'estan fent servir com a excusa perquè a les festes de poble es segueixin generant grans quantitats de residus de plàstic.

La major part dels residus de plàstic que es generen a les festes patronals es podrien substituir per residus biodegradables, si els gots de les begudes fossin de cartró (no es poden usar materials rígids reutilitzables en festes tan massives, per qüestions de seguretat).

Els bars, per iniciativa pròpia, o els ajuntaments, quan regulen les autoritzacions per posar barres de bar al carrer, són els que tenen a les seves mans fer aquest canvi. La majoria d'associacions, i molts particulars que fan festes, ja s'han passat al got de cartró.

Havent-hi com hi ha una alternativa de tan baix cost, es fa difícil justificar que no hi hagi cap mínim esforç institucional o empresarial per evitar colmatar l'abocador de Milà amb residus que no es degraden, la qual cosa significa una despesa pública considerable.

Igualment, no s'entén que no s'aprofiti la magnífica ocasió que brinden les festes patronals per fer que Menorca ofereixi una imatge més compromesa amb els temes ambientals.

 

vasod de caryon ya

Posted by Anonymous User at 2010-08-05 12:38
Si por 2 centimos no pueden nuestros ayuntomientos y comerciantes tendremos que pensar en el fiuturo de menorca

Sant Jaume 2010

Posted by Anonymous User at 2010-08-05 15:05
Al Castell no hi havia 2010 papereras al costat de les vendas de begudes, aixo has de llençar els gots directament al carrer. Un mal exempla, crec. Werner Schneider

Guillem Raïm

Posted by Anonymous User at 2010-08-06 08:56
Quin article més senzill i més bonic ! La "història" dels gots de plàstic vs gots de cartró n'és tot un exemple de que les petites accions, les més properes als ciutadans, són les que creen consciència ecológica, i, en definitiva, les més efectives per aconseguir "bons hàbits" de vida que ajudin, de veritat, a la millora de la qualitat ambiental. No esperem, però, que els governants ni els comerciants, es a dir, "als altres", emprenguin accions. Fem-ho nosaltres ! . Ara mateix ! Per exemple, a casa nostre, en el nostre entorn, no acceptan una beguda en un got de plàstic no degradable en un lloc públic, o en la "màquina del café" de l'oficina, etc. Cadascú de nosaltres, amb les accions de cada dia, n'ès el responsable de millorar aquest món. O aixó em sembla.....

gots de cartró

Posted by Anonymous User at 2010-08-06 10:35
I si fessim, des del GOB, una campanya en aquest favor? Podriem aprofitar s'entorn de ses festes de poble per reivindicar-ho amb, per exemple, samarretes amb el missatge "jo xal amb cartró" i un dibuix divertit (s'accepten idees més originals, XD).

vasos reutilizables

Posted by Anonymous User at 2010-08-06 14:17
En muchos sitios lo que se hace es "alquilar" vasos de pástico más resistente. Pagas un euro (aparte de lo que te cueste la consumición) y ese mismo vaso lo vas rellenando, al final de la noche devuelves el vaso al bar y te devuelven el euro. Siguen siendo vasos de plástico, pero en mucha menor cantidad y la gente se cuida más de conservarlo y no tirarlo por ahí para luego devolverlo y recuperar el euro. Yo los he visto en fiestas multitudinarias, así que supongo que el tipo de material no está reñido con las medidas de seguridad.
Por ejemplo: http://www.alamedeando.org/blog/?p=482