Dinar del voluntariat agrari

last modified 2009-06-05 10:52

El passat diumenge, 31 de maig, el GOB va organitzar un dinar amb tots els voluntaris que han participat a  les jornades de voluntariat agrari. Aquesta, va ser una jornada lúdica que reuní a una trentena de persones, a la finca de Turmadèn des Capità, on el setembre passat els voluntaris havien realitzat una neteja dels voltants d'un aljub que es volia recuperar.

Abans del dinar, es va realitzar una passejada per la finca, arribant a l'aljub, actualment ja recuperat i on s'hi està realitzant la seva ambientalització, amb una placa solar que garanteixi que les piques sempre estiguin plenes i amb l'adaptació i creació de punts d'abeurada per a la fauna silvestre. La volta finalitzà al talaiot de la finca, des d'on es va poder observar una vista fantàstica.

Les jornades de voluntariat agrari es troben dins el marc del projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari Conversar per conservar que es va inicar l'octubre de 2007, amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balears i el Consell Insular de Menorca. Durant aquestes gairebé dos anys, s'han realitzat vuit jornades a diferents finques que tenen signat l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles amb el GOB. Desbrossar una tanca, collir l'oliva per fer oli, recuperar una era o redescobrir una font antiga han estat algunes de les tasques que s'han fet.