Caminada de primavera

last modified 2011-04-05 10:02
Caminada de primavera

Moltes espècies es troben en cria en aquesta època i cal extremar el respecte quan s'accedeix al medi.

El passat diumenge, dia 3, es va celebrar una excursió des Grau fins Sa Mesquida, preparada pel GOB en el marc del programa A peu per Menorca. 150 persones van prendre part d'aquesta caminada, que va permetre gaudir dels paisatges primaverals que ja mostra l'illa.

Concentrats vora la urbanització des Grau, i després d'unes breus explicacions sobre l'itinerari previst, els punts d'interès i els consells de seguretat, es va iniciar el trajecte a les 10 hores, amb l'objectiu d'enllaçar el Camí de Cavalls cap al sud.

En aquest tram, el camí transcorre primer per camps de conreu, per anar desplaçant-se progressivament cap el litoral. Una baixada pronunciada, que obliga a fixar bé els peus per evitar relliscades, porta a la Caleta de Binillautí, també anomenada Sa Raconada. Un rierol d'aigua dolça alimenta un gran tamarell, a pocs metres d'on arriba el mar.

Després apareix una costa amunt que posa a prova les cames, però l'esforç es veu recompensat per les bones vistes del litoral que es poden observar en ser a la part superior. Les nombroses plantes florides posen color abundant a les vistes dels penya-ssegats. En un bon tram, crida l'atenció la gran quantitat de socarrells, que modelen el terreny amb les seves formes de coixí, sense fulles a la part que dóna al nord, i ara plegats de floretes diminutes a la part de mira al sud.

Es va fer un descans en arribar al Macar de Binillautí, un espai on fa anys es van fer algunes intervencions destinades a una piscifactoria que no va arribar a arrancar. Les llacunes construïdes a la part posterior del macar s'han anat naturalitzant i avui estan ocupades per un preciós conjunt de tamarells i per ocells aquàtics, que deixaven sentir el seu reclam.

Carlos Coll, membre de la Junta Directiva del GOB que coordina els temes de voluntariat, va fer una explicació de les diferents opcions de col·laboració que es poden trobar a Menorca per ajudar a la causa ambiental. Assistència a animals accidentats, viver de plantes autòctones, jornades de suport als pagesos que signen acords de custòdia, traduccions, aportació de fotografies, assessoraments puntuals en temes que requereixen coneixements específics, manteniment dels locals, sortides del tenderol al carrer, i altres opcions diverses, que permeten sumar-se a les més de 180 persones que avui ja col·laboren amb la seva dedicació voluntària.

Posats de nou en marxa, una nova costa, més suau que l'anterior, ofereix ben prest la vista del nucli de Sa Mesquida, sempre acompanyats per la vigilància dels quatre molins del parc eòlic de Milà. Bordejant la zona humida posterior a la platja, es va poder observar la regeneració que s'està donant en el sistema dunar, que fa uns anys quasi bé havia desaparegut per l'aparcament de vehicles.

El servei de bus de retorn va recollir els participants a la urbanització, de retorn cap al punt d'origen. Eren les 13:30 h.

Caminada de primavera

Posted by Anonymous User at 2011-04-05 11:23
Una excursió meravellosa. Es dia ens va acompanyar i es paisatge era magnífic. No ens n'adonem prou del que tenim al nostre abast.