Un litoral amb atractiu, mereixedor d'un Pla Insular de la Costa

last modified 2009-02-04 11:42
Un litoral amb atractiu, mereixedor d'un Pla Insular de la Costa

D'excursió pel litoral des Castell

Un paisatge esplèndid en un dia de bon temps va acollir els 130 excursionistes que van prendre part de la darrera caminada del programa A peu per Menorca que organitza el GOB.

Pel camí de Sa Sínia i el camí de sa Torrilla, es van anar fent passes per dirigir-se cap el mar. El litoral sud del port de Maó, amb les vistes al front de La Mola i el Llatzaret, van constituir la resta de l'itinerari.

Al Clot de les Ànimes es va oferir una xerrada sobre la reivindicació que diversos col·lectius estan fent del Pla Insular de la Costa, el conegut PIC. Es van explicar els problemes de massificació nàutica que es poden derivar dels diferents projectes d'ampliació d'amarres que estan sorgint a diferents indrets de la costa, el problema dels preus excessius que impliquen les concessions a empreses privades, o la manca de visió insular i de coordinació entre administracions. Es van aconseguint avanços i es té l'esperança que el PIC pugui ser una realitat en els pròxims anys.

Posteriorment, l'excursió va continuar per la vorera, per l'anomenat Camí de Ses Pesqueres fins arribar a Cales Fonts. En tot aquest litoral es manté una franja de la vegetació silvestre original, amb plantes de prou interès, que han quedat separades de l'interior per la urbanització.

En acabar, cares de satisfacció per haver pogut fer bones fotografies, una estona d'exercici, potser noves amistats i una passa més per aprendre a gaudir, de manera respectuosa, de l'entorn proper.