Voluntaris de festa

last modified 2011-10-04 11:58
Voluntaris de festa

Cantar i xalar combina bé amb treballar pel medi ambient

Diumenge va tenir lloc la festa del voluntariat del GOB. Acabada l'excursió del programa A Peu per Menorca, a les cases des Pinaret es va muntar una festa d'homenatge a les persones voluntàries, que són les que fan viables amb la seva dedicació els projectes del GOB. Pensem en el Centre de Recuperació de Fauna, el Viver de Plantes Autòctones, el programa de Custòdia Agrària i tantes altres activitats del GOB al llarg de l'any que no serien possible sense aquest ajut.

Va ser un grup de voluntariat que es va encarregar d'organitzar la festa, consistent en un dinar on es van fer servir productes de les finques que tenen acord de custòdia amb el GOB, seguit d'un parlament d'agraïment del president insular Josep Foguet, i acabant amb una llarga sobretaula ben animada amb cançons i guiterres.

Les entitats són el que són gràcies a les persones que les fan possibles: socis i voluntaris. Amb més de trenta anys d'existència el GOB ha sobreviscut a diferents temporals i governs de tota casta. Açò ha estat així perquè molta gent hi ha dedicat temps i esforç de manera callada però eficaç, tant en èpoques de bonança com en moments més difícils. Aquesta ha estat una festa d'agraïment i també de reafirmació. Les persones voluntàries segueixen sent necessàries per tirar endavant els projectes que per a Menorca i la seva gent tenen valor. Les amenaces i dificultats són moltes. Idees i projectes que semblaven arrinconats retornen com un mal son. Però amb la col·laboració de tots, el GOB serà allà mateix, sense defallir.

Avui més que mai és necessari reforçar allò que en diem la societat civil, el teixit associatiu. Estem pagant la mala administració pública de molts d'anys. Per açò ens haurem de rearmar, de reafirmar, de dir ben alt que la feina que fan les entitats és absolutament necessària si volem una societat cohesionada, sostenible, democràtica i justa.