Baldritges i penyals en la darrera excursió a peu

last modified 2010-10-04 11:38
Baldritges i penyals en la darrera excursió a peu

L'itinerari també va transcórrer pel Camí de Cavalls, a peu de penyal.

Un centenar de persones van participar a l'excursió que el GOB va organitzar ahir de Ciutadella a Cala Morell, en el marc del programa A peu per Menorca.

L'itinerari va sortir del polígon de Ciutadella i va resseguir el camí des Caragolí, on el creixement d'hortals periurbans es fa present. L'organització va establir sistemes de seguretat i senyalització per creuar els punts de carretera amb un cert perill, fins continuar amb el camí de Son Morell.

El vol majestuós de quatre miloques va acompanyar una bona estona els excursionistes, mentre anàvem avançant en direcció nord. Una aturada de descans abans de connectar amb el Camí de Cavalls va servir d'escenari per oferir una xerrada en relació a les baldritges, una au catalogada en perill d'extinció, prou desconeguda per la majoria de gent. Es tracta d'una espècie que passa gran part de la seva vida en alta mar i que s'apropa a terra per nidificar en alguns penyals de l'illa. Els seus cants guturals nocturns han donat lloc a misterioses llegendes entre els soldats que antigament feien guàrdia a La Mola.

El Camí de Cavalls va conduir els caminants cap a les magnífiques vistes de la costa nord. Hi va haver temps per visitar algunes coves de la necròpolis, fins que el servei de bus va retornar els excursionistes al punt d'origen.

A peu per Menorca, un programa consensuat entre la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Menorca i el GOB, continuarà amb les excursions obertes cada primer diumenge de mes.