Al raor només li faltava el campionat

last modified 2008-09-04 12:45
Al raor només li faltava el campionat

Cartell de la convocatòria

Els propers dies 6 i 13 de setembre està previst celebrar a Menorca un campionat de pesca de raor. Des del GOB volem expressar el nostre respecte pels esportistes, per la pràctica d'aquesta activitat d'una forma recreativa, on es respecti la normativa vigent de talles mínimes, d'àrees de reserva, de quotes i de no comercialització de la captura. Però també fem un manifest enèrgic per expressar que no és ètic celebrar campionats de matar peixos (guanya qui mata més peix) quan els nostres recursos, que són de tothom, es troben en perill a causa de la sobreexplotació.

Aquesta espècie de peix, el raor (Xyrichthys novacula), ha vist minvada la seva població a la nostra costa, i per a l'any que ve ja està previst retardar l'aixecament de la veda per tal d'intentar recuperar-la. Clarament aquesta proposta de convocatòria competitiva no ajuda gens a garantir el futur de l'espècie.

Competicions com aquestes són, avui dia, reminiscències del passat, quan les poblacions de peixos no estaven en perill, i no tenen cap sentit en una societat moderna que vetlla i inverteix diners per a la conservació del seu patrimoni natural. Per tot això, el GOB reclama la fi d'aquests tipus de campionats; un final que, sens dubte, tindrà repercussions positives en el nostre patrimoni natural i en la nostra forma d'entendre el respecte per la natura.

El GOB demana a l'entitat organitzadora d'aquest futur campionat que suspengui la convocatòria, ja que és un contrasentit per a aquells que és plantegen la pesca amb volantí com a activitat recreativa, de la qual en volen gaudir els anys venidors.

Reclamam a les Administracions un control estricte de la normativa a aplicar en aquest tipus d'activitat i la decisió de desincentivar pràctiques similars. Consideram que ha arribat el moment de posar punt i final a  campionats com aquests a les nostres aigües.