Parlem de turisme nàutic (1)

last modified 2008-07-08 11:34

Carta d'opinió 04/07/06

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } H2.western { font-family: "Nimbus Roman No9 L", serif } -->

Quants amarraments nous poden suposar els projectes del port de Ciutadella, del port de Fornells i del port de Maó, per citar només els projectes més grans? Per les informacions prèvies que s'estan manejant, ens aniríem a uns 2000 nous punts d'amarraments (500 a Maó, 400 a Fornells i 1.100 a Ciutadella -si es fa el dic a la bocana-).

Segons les dades oficials de la Conselleria de Turisme del Govern Balear (El Turisme a les Illes Balears - Informe 2005), Menorca disposa actualment de 2.464 amarraments, comptant només les zones de port de Maó, port de Fornells, port de Ciutadella, Cala en Bosc i Addaia. La realitat deu superar àmpliament els 3.000 si s'afegeixen tots els espais més reduïts que trobam a la costa, dedicats a embarcacions (en alguns d'ells -Cala Galdana, Es Grau, Cala Molí...- la densitat és considerable). Per tant, estaríem parlant d'afegir al litoral de Menorca un 65 % més d'amarraments.

Any rere any, el total de punts d'amarraments de l'illa es van ampliant i mai n'hi ha prou. Sempre es manté el discurs d'una demanda no satisfeta. Però els que van en barca i no tenen interessos directes en la gestió de nous amarraments confessen els problemes que provoca a la costa de Menorca la gran massificació nàutica que ja s'està patint. Platges suposadament verges, que es venen al turisme com un espai per veure la natura en el seu estat original, com ara Son Saura del sud o Trebalúger, estan absolutament plenes d'embarcacions durant la temporada alta. I no és aquesta la imatge que cerquen ni els visitants ni els residents. Ni els qui van per mar ni els qui van per terra.

És ben cert que a l'estiu hi ha un percentatge d’'mbarcacions que estan en trànsit, que sovint fondegen a la costa i que només passen pels ports en busca de serveis diversos. Aquests no depenen tant de l'amarrament al port sinó de la capacitat d’'collida de cada platja o cala. Seria bo poder definir quin percentatge representen del total. Però la majoria d’'mbarcacions estan vinculades a una anella, sigui en concessió per tot l’any o sigui de lloguer durant l’estiu. I si bé les anelles es localitzen a un lloc concret, les embarcacions surten a navegar per tota la costa. Per tant, a més amarres, més embarcacions al litoral.

Amb aquesta realitat, no podem seguir pretenent analitzar amb visió municipal la necessitat d'amarratges. Però, desgraciadament, aquesta és la visió amb què s'està actuant en els tres casos que citàvem a dalt (Ciutadella, Fornells i Maó). La pregunta que cal respondre és, interessa que Menorca augmenti la pressió nàutica sobre el litoral? No seria millor definir la capacitat de càrrega de la costa menorquina i després valorar si hi falten amarratges i on és millor ubicar-los?