Caminant cap a la fruita ecològica

last modified 2009-05-04 12:12
Caminant cap a la fruita ecològica

Passeig per l'hort de fruita ecològica.

L'hort de Matadones és l'única explotació de Balears que produeix fruita amb sistemes ecològics. I a jutjar pel que es va poder veure a l'excursió guiada del passat diumenge, la producció té molt bon aspecte.

En una nova edició del programa A peu per Menorca, la darrera excursió del GOB es va dur a terme pel barranc de Cala en Porter, amb l'objectiu afegit de visitar una explotació de fruita feta sense additius químics. 110 persones hi van prendre part i van poder gaudir del paisatge en un dia de sol esplèndid.

Sortint de la platja, els excursionistes van poder observar un magnífic exemplar de mata (Pistacia lentiscus), que té port arbori i es troba protegit com a arbre singular de Balears. Mentre l'itinerari anava remuntant el desnivell, algunes cries de tortuga evidenciaven el valor natural de la zona. També granotes i calàpets es van deixar veure a la zona dels horts en actiu.

En aquell indret, s'hi troba una experiència novetosa de pagesos que han decidit apostar per una producció de molta qualitat i respecte ambiental, que a més té subscrit un acord de custòdia del territori amb el GOB. El pagès va explicar l'enfocament d'aquesta explotació de fruita ecològica i va respondre les preguntes de les persones interessades.

L'excursió va seguir pel Camí de Cavalls, que abandona l'ombra i la humitat del barranc per ascendir cap a les tanques de conreu més soleiades. A la vorera, encara es va poder veure algun exemplar tardà d'orquídia. El trajecte acabava a Torre d'en Galmés, on un servei d'autobús va retornar els participants al punt d'origen.