Dimecres, jornada de portes obertes a Es Busquerets

last modified 2011-04-04 09:24
Dimecres, jornada de portes obertes a Es Busquerets

Cada penja-robes evoca un element de la natura

L'escola infantil Es Busquerets obrirà les seves portes el pròxim dimecres 6 d'abril de 5 a 7 del capvespre. El motiu, la celebració d'una jornada de portes obertes perquè tots els pares i mares que hi estiguin interessats puguin visitar-ne les instal·lacions i conèixer de primera mà el projecte d'ambientalització que el centre va portar a terme amb el Servei d'Educació Ambiental del GOB Menorca.

Es Busquerets, una escola infantil amb una marcada filosofia en l'educació en valors i, com el seu propi nom incita, en els valors de respecte i estima vers el medi natural, va apostar per un projecte d'ambientalització atrevit, que ja des dels seus fonaments s'erigia per l'educació per a la sostenibilitat.

Així, durant la visita podreu veure les diferents accions que s'hi han dut a terme.

Integració medi-aula

Adaptant-nos a la realitat que suposa una escola immersa dins la ciutat, volem apropar la natura i el seu coneixement a tots els infants, així com als diferents agents implicats en el dia a dia del nostre centre. Cada aula representa un hàbitat de Menorca, diferenciats per sistemes naturals.

Consumir responsablement

Com a reforç dels valors d’igualtat i solidaritat entre individus, hem adquirit llibres, juguetes i elements decoratius de Comerç Just.

El pati, un bocí de natura

Aquest any s'ha engegat el projecte de l’hort, un dels elements més destacats del pati. És ecològic, per tal de respectar la salut de la terra i de les persones.

Aprofitament d’aigües pluvials

Aprofitant la cisterna existent a l’edifici, estem emprant l’aigua provinent de la pluja per als lavabos i per al futur reg de l’hort; així minimitzam el nostre consum d’aigua potable.

Hàbits sostenibles

L’escola aplica la filosofia de les tres R: reduïm, reutilitzam i reciclam. L’equip d’educadores ha acordat i consensuat mesures encaminades a fomentar hàbits sostenibles a l’escola en matèria de residus, aigua i energia.

Mobiliari conscient

Bancs, espatlleres, miralls, armaris, etc. han estat restaurats per l’entitat Mestral fent ús de fusta reutilitzada.

Implicació d’altres col·lectius

Amb l’objectiu d’integrar diferents col·lectius en el projecte d’ambientalització, els infants del centre compten amb uns talecs de roba, elaborats per les persones usuàries del Centre de Dia de Sant Miquel mitjançant la reutilització de retalls de roba provinents de mostraris.


Us hi esperam a tots!