Exposició sobre energia i canvi climàtic

last modified 2010-02-04 13:57
Exposició sobre energia i canvi climàtic

Aerogeneradors de Milà

Quins són els efectes del canvi climàtic? Què està fent la Unió Europea per protegir el planeta? Què podem fer nosaltres, com a ciutadans, per ajudar a reduir emissions i consumir menys recursos? Aquestes són algunes de les preguntes que troben resposta a l'exposició sobre el canvi climàtic i l'eficiència energètica que s'exposarà al Centre de la Natura de Menorca aquest mes de febrer, titulada Energia per a un món en canvi.

La mostra la va crear la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea per a explicar les propostes que la UE va dur a la cimera de Copenhaguen del desembre passat per a combatre el canvi climàtic. Tot i que la cimera va ser un fracàs, aquestes propostes segueixen vigents i són les que la UE seguirà defensant en properes reunions. Presenta també, de manera didàctica, diferents contribucions que cada ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos.

La Unió Europea ha assumit un paper de lideratge en la lluita contra el canvi climàtic i s'ha compromès a reduir un 20% les emissions respecte de 1990, com també a reduir un 20% el consum energètic i augmentar el percentatge que prové de fonts renovables. Aquests són uns compromisos acordats pels 27 Estats membres i per als quals ja s'està treballant. Però, a més, la UE s'ha mostrat disposada a augmentar aquests compromisos fins al 30% de reducció de les emissions si  les potències desenvolupades arriben a un acord global sobre aquest objectiu.

L'acte inaugural serà dissabte, 6 de febrer, a les 19h, i comptarà amb la presència de Manel Carmona, sotsdirector del Centre Balears Europa, Raül Escandell, Director Insular de Medi Ambient, Josep Carreras, Batle de Ferreries i Josep Maria Foguet, president insular del GOB.

L'exposició romandrà al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries, entre el 6 i el 28 de febrer. Els horaris d'obertura al públic són els dissabtes de 10:30 a 13:30 i 17:30 a 20:30, i els diumenges de 10:30 a 13:30. Es poden concertar també visites per a grups trucant al 971350762.