S'apropa el Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

last modified 2008-02-05 13:13

El dissabte 9 de febrer comença el seminari d'Agricultura i Medi Ambient, que continuarà els dos dissabtes següents.

Aquest seminari és una bona oportunitat per conèixer diferents experiències dins el sector agrari, que apropen els objectius econòmics de la finca amb la conservació dels valors ambientals.

Brendan Dunford, que ve de l'illa irlandesa de Burren, ens explicarà un programa Life, que estudia 20 finques i està descobrint que les zones que tenen una activitat ramadera tenen una major biodiversitat que els llocs on s'ha abandonat l'activitat humana.

També coneixerem una mica més el moviment Slow Food, i els productes que tenen aquest certificat, de la mà d'un productor de formatge de Mallorca.

Experiències d'excursions per finques agràries, l'educació ambiental i les visites turístiques a un lloc de Menorca, o les jornades de voluntariat agrari, són bons mitjans per donar a conèixer la importància de la bona gestió del camp.

Els beneficis de les llavors pròpies de Menorca, per la seva adaptació a les condicions físiques de l'illa, o l'existència de plantes silvestres que estan directament lligades a les zones de conreu i pastura no intensius també seran tractats al Seminari.

Una avaluació dels tres anys d'experiència del Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB) i l'explicació de les noves línies acordades per al 2008, constituïran una de les ponències de la darrera jornada, juntament amb l'explicació de la producció d'energia solar fotovoltaica feta amb criteris de compatibilitat ambiental i paisatgística.

El seminari està emmarcat dins el projecte de custòdia del territori Conversar per Conservar. L'acte compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.


Cal apuntar-se abans al GOB fent arribar aquest formulari o bé telefonant al 971 350762.