1.650 hectàrees de Menorca sota conservació privada

last modified 2010-12-03 12:28
1.650 hectàrees de Menorca sota conservació privada

La trobada de dimarts va servir per fer balanç i veure expectatives

La custòdia agrària està aconseguint implicar la iniciativa privada en la conservació de l'illa. El manteniment dels valors naturals no està renyit amb l'activitat econòmica, i així ho demostren les 22 finques de Menorca que ja tenen signat l'Acord de Pràctiques Agràries Sostenibles amb el GOB. Un total de 1.650,12 hectàrees gestionades respectant aspectes ambientals.

Durant aquest any, en aquestes finques s'ha duit a terme una sèrie d'actuacions de doble benefici, agrari i ambiental. S'han ambientalitzat cinc abeuradors, instal·lant-hi una placa solar per poar l'aigua i col·locant-hi rampes per afavorir la sortida dels ocells que hi van a beure.

També s'han construït dos caus per a conills, per afavorir aquesta espècie presa del milà i també important per a la caça, que actualment està en disminució. Els voluntaris van construir tres caixes niu per a òlibes, que faran un control natural de les rates. S'han realitzat recollides d'estris vells a quatre finques i s'han integrat paisatgísticament tres banyeres que s'utilitzen de menjadores.

El dimarts va tenir lloc la trobada anual de finques amb acords de custòdia i voluntaris/es del projecte Sembrant Custòdia. L'acte va comptar amb la participació dels representants dels patrocinadors del projecte: Fundación Biodiversidad, Leader Illa de Menorca, Consell Insular i Obra Social de Sa Nostra.

Fent balanç del primer any, es va comentar que el grup de voluntariat agrari ha realitzat set jornades de feina a les finques en custòdia, per tal d'ajudar als pagesos/es que s'han compromès en la gestió. El III Seminari d'Agricultura i Medi Ambient va reunir en tres jornades un centenar de persones relacionades amb el sector agrari que van conèixer les experiències de Menorca i de fora. Les activitats d'educació ambiental a les escoles, Visitam un lloc i Taller d'educació del gust, han arribat a uns 700 fillets i filletes.

La promoció dels productes de les finques en custòdia és una de les línies estratègiques del projecte. La participació a fires i mercats, els tastets, les excursions d'A Peu que passen per alguna finca o la projecció de l'anunci publicitari són algunes de les activitats realitzades.

La consolidació de la custòdia agrària és gràcies a patrocinadors, propietaris i pagesos, voluntaris/es i tothom que d'alguna manera participa de les activitats.

 

Custòdia privada

Posted by Anonymous User at 2010-12-03 13:35
Com sempre, bona feina! Enhorabona! La distància entre no fer res (o fer les coses de qualsevol manera) o fer-les ben fetes i amb una finalitat raonada es molt petita. Fer les coses ben fetes no costa cap esforç especial i el cost adicional es mínim. El resultat es QUALITAT, un concepte que de seguida dona beneficis de tot tipus i satisfacció a qui fa les coses ben fetes.