Passeig pels voltants de Ciutadella

last modified 2007-12-03 13:44
El diumenge dia 2 es va celebrar una nova excursió del programa A peu per Menorca; en aquesta ocasió, en el terme de Ciutadella.

apeu_071202.jpg

92 participants van prendre part d'aquest itinerari, en un dia assolellat i agraït pels excursionistes. La gent es va concentrar vora el cementiri i es va caminar pels camins de Sant Joan de Missa, de Son Vives i de Santa Catalina.

Fent aturada al parc urbà d'Es Pinaret, es va aprofitar el descans per fer una xerrada sobre jardineria sostenible, a càrrec de Martí Pons, el responsable del Viver del GOB. Aquest expert va explicar els objectius de buscar un tipus de jardineria el màxim de compatible amb l'entorn, amb tècniques que aprofiten tots els recursos que es presenten a l'abast i amb sistemes que procuren no crear perills pel medi.

Vora les cases des Pinaret, es van mostrar exemples de la jardineria orientada en aquest sentit, com ara l'aprofitament de l'herba natural (Pons suggereix substituir l'expressió males herbes per herbes no convidades) que es sega i ofereix una capa de gespa sense quasi bé manteniment ni despesa d'aigua. Igualment es van anomenar diverses plantes que ofereixen atractiu pels jardins i es va obrir un extens diàleg amb les persones participants.

Es va retornar al punt d'origen per devora la Platja Gran, aprofitant l'interior habilitat del Canal Salat. La pròxima edició d'A peu per Menorca serà el 13 de gener i anirem des d'Alaior fins a la Torre d'en Gaumés.