Denunciats altres dos regadius a ple sol

last modified 2009-09-03 10:13
Denunciats altres dos regadius a ple sol

Finca de Ses Angoixes, vora la carretera general.

El GOB ha tramitat dos nous escrits davant la Direcció General de Recursos Hídrics, per demanar control sobre les finques que estan regant farratges a ple sol.

Una de les finques denunciades és reincident des de fa anys. Es tracta del lloc de Ses Angoixes, el rec de la qual és visible cada dia des de la mateixa carretera general. Llargues tanques de blat d'indi reben cada dia tones d'aigua, moltes de les quals s'evaporen per acció del fort sol del migdia.

L'altre regadiu es localitza a la carretera de Punta Nati i, com en el cas anterior, també se l'ha vist i fotografiat amb els aspersors oberts sobre camps de farratges més enllà de la una del migdia.

El descontrol que hi ha en les pràctiques de regadiu s'està traduint en grans pèrdues d'aigua dolça, un recurs cada vegada més escàs a Menorca. A més, les zones regades reben gran quantitat de nitrats i d'herbicides (us heu fixat que no neix res entre les canyes de blat d'indi?), que arriben amb facilitat a l'aqüífer degut a la important infiltració derivada de tantes hores de rec. Es coneixen finques que reguen una mitjana de 14 (catorze) hores cada dia.

El GOB ve demanant que s'extremin les mesures d'inspecció sobre les finques que reguen a ple sol. Cal saber si tota aquesta immensa quantitat d'aigua surt de pous legalitzats, si disposen dels comptadors reglamentaris, i si estan enviant les dades de consum a la Conselleria de Medi Ambient, d'acord amb el que marca la llei.

El GOB creu que no s'hauria de permetre el regadiu de farratges per aspersió entre les 10 del matí i les 8 del vespre.