1.500 hectàrees amb acords de custòdia

last modified 2011-12-02 12:00
1.500 hectàrees amb acords de custòdia

Josep Foguet presenta la trobada als participants

Menorca compta amb unes 1.500 hectàrees gestionades amb acords de custòdia. El passat 22 de novembre es va realitzar la trobada anual de propietaris/es i pagesos/es, que s'han compromès a realitzar unes pràctiques agràries sostenibles als seus llocs, per fer balanç de les activitats realitzades durant aquest any.

L'acte, que va tenir lloc a la seu del GOB a Maó, va reunir una cinquantena de persones relacionades amb el programa de custòdia agrària  que desenvolupa l'entitat, comptant també amb els voluntaris que participen a les jornades de voluntariat agrari.

Durant aquest any s'han realitzat diferents actuacions directes a les finques que han ajudat a millorar-ne la gestió i, a la vegada, afavorir determinats aspectes ambientals. L'ambientalització d'abeuradors, instal·lant plaques solars i habilitant rampes a les piques; la col·locació de caixes niu per òlibes o xòrics o la retirada de trastos vells han estat les actuacions més sol·licitades.

Es recordà també l'èxit del IV Seminari Agricultura i Medi Ambient, que comptà amb la participació de més d'un centenar de pagesos/es, i la bona acollida de la I Jornada de Dones Pageses. Conèixer noves experiències que s'estan realitzant a altres bandes ens ajuda a ampliar el camp de visió i a detectar noves oportunitats per al sector agrari.

Una línia estratègica a destacar del programa és la de fer difusió i promoció dels productes de custòdia. S'han dut a terme diferents activitats per donar a conèixer aquests productes que compten amb el valor afegit de preservar el paisatge de Menorca.

Valorem molt positivament la tasca que any rere any ha anat forjant les sinergies entre els diferents agents del territori per aconseguir una activitat agrària viable i responsable amb el nostre entorn.

Octavi

Posted by Anonymous User at 2011-12-02 15:02
L'enhorabona !

Elena

Posted by Anonymous User at 2011-12-02 17:14
El sector agrari pot ser una passa fonamental a l'hora de desenvolupar una illa autosuficient, a l'hora de donar feina a la població. Crec que és molt important dedicar energia i esforços per a que puguin seguir endavant. Un camí important a seguir seria el de l'agricultura ecològica i els seus productes.