Ullastres, herba i pluja pels camins de Tornaltí

last modified 2008-11-03 11:12
Ullastres, herba i pluja pels camins de Tornaltí

Camí de Tornaltí d'en Vigo

Els camins de Tornaltí, encertadament recuperats sense fer-los perdre la vegetació de vorera, es van passejar ahir en la darrera edició del programa A peu per Menorca.

170 persones van participar en aquesta activitat de descoberta de la xarxa de camins propers a Maó, que va començar a les 10 h pel Camí Vell de Sant Climent. Torçant pel camí de Curnia, es travessà la carretera per connectar amb el Camí des Corb. Un tros del camí de Na Ferranda ens va portar al camí de Tornaltí d'en Vigo. Una via on es troba l'acompanyament de nombrosos exemplars de gran port de mata, ullastre i alzina, que es van mantenir a les bandes del camí quan es va desbrossar.

Aquesta vegetació mantinguda ofereix imatges molt boniques, sovint amb efectes túnel. La tardor és un moment en què el paisatge llueix amb força a Menorca, atesa l'explosió de verd que mostren la majoria de sols.

Arribats a la zona de l'aeroport, es pot connectar amb l'altre camí de Tornaltí, que condueix els caminants cap al nucli de Llucmaçanes. Arribats a aquest indret, els núvols foscos començaren a amenaçar amb una pluja que va fer acte de presència poc després. L'amabilitat de l'Associació de Vesins va permetre guarir-se de l'aigua i dur a terme la xerrada prevista sobre toponímia. Francesc Carreres va oferir una detallada informació sobre l'origen de molts dels toponims que s'incloïen en l'excursió.

La pluja intermitent però prou abundant no va permetre el darrer tram de la caminada pel Camí d'en Claudis.