El GOB demana garanties per a la Platja Gran

last modified 2007-09-19 10:49

L'estudi que va fer el Govern Balear sobre les afectacions del dic de Son Blanc a la Platja Gran no té credibilitat i no està signat per ningú. El GOB ha demanat al nou equip del Govern Balear que es faci un nou estudi amb rigor científic per evitar efectes irreversibles sobre les platges properes.

platjagran.jpg

El passat mes de febrer, el Govern Balear de Jaume Matas va enviar a Costes un estudi per demostrar que el dic de Son Blanc no afectaria l'aportació de sediments de la Platja Gran (no es van estudiar els efectes sobre les altres platges properes al dic). El GOB ha tingut accés recentment a aquest estudi i vol donar a conèixer el seu contingut.

D'entrada, sorprèn que l'informe no va signat per ningú, ni tècnic ni polític. Amb una caràtula de Ports de les Illes Balears, l'estudi no apareix assumit per cap responsable. D'acord amb el que estableix la Llei de Procediment Administratiu, el GOB ha demanat saber qui va ser l'autor o autora d'aquest informe per saber a quí s'han de demanar responsabilitats en cas d'afectacions greus a la platja.

I és que el contingut de l'informe no té per on agafar-se. En ell s'afirma que no existeixen aportacions ni sortides de sediments de la Platja Gran cap a l'exterior "porque constituye una única unidad fisiogràfica de límites infranqueables para sus sedimentos". Segons aquesta interpretació, l'arena de la Platja Gran no té relació amb el mar, però tota la gent que coneix la zona sap que la quantitat d'arena de la platja oscil·la en funció dels corrents marins.

Les considerables deficiències tècniques detectades en la tramitació del dic, provocades segurament per la proximitat de les eleccions, podrien traduir-se en efectes negatius que no s'han previst. Per aquests motius, el GOB demana al nou executiu que es facin ara els estudis que no es van voler fer abans, a fi d'evitar desagradables sorpreses amb efectes irreversibles. Així mateix, el GOB vol saber qui assumeix la responsabilitat tècnica del defectuós estudi sobre la Platja Gran.

Podeu veure l'estudi en format pdf clicant aquí.