Plantant fruiters per cuidar el territori

last modified 2011-06-02 11:54
Plantant fruiters per cuidar el territori

La satisfacció de la feina ben feta es reflecteix a les cares dels participants

Gairebé 400 pomeres i pereres van ser plantades diumenge passat al barranc d'Algendar per voluntaris/es de custòdia agrària del GOB.
Un dia molt assolellat ens esperava per començar una jornada ben profitosa. El monitor del projecte Arbres d'Algendar, Tito Pons, explicà als participants les tasques que s'estan desenvolupant a les finques d'Es Canaló i Sant Antoni de s'Aranjassa per tal de recuperar les varietats locals de fruiters de Menorca. Aquest projecte, dut a terme per Càritas Diocesana de Menorca, pretén ajudar en la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social que aprenen i treballen en aquestes finques.

Els participants van trasplantar diverses varietats de pomeres i pereres que s'havien empeltat al viver i que ara passaven a formar part del paisatge del barranc d'Algendar. Rengleres i rengleres de fruiters es van anar conformant a mesura que passava el temps. A mig matí, un berenar amb productes de comerç just i de finques amb acord de custòdia va ajudar a carregar piles per seguir treballant fins a les 13'30h, quan donàrem l'activitat per acabada.

Les finques d'Es Canaló i Sant Antoni de s'Aranjassa tenen signat un acord de custòdia del territori amb el GOB, a través del qual es pacten una sèrie de pràctiques agràries respectuoses amb el medi ambient.

Les jornades de voluntariat s'emmarquen dins el projecte de custòdia agrària "Sembrant Custòdia" que rep el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear, del Consell Insular de Menorca, del Grup d'Acció Local Leader Menorca i de l'Obra Social de Sa Nostra.