Que els falcons puguin seguir prenent el vol en 2012

last modified 2012-01-02 10:35
Que els falcons puguin seguir prenent el vol en 2012

Lucarini desitjant molta sort al falcó en el seu retorn al medi natural.

No tots els animals silvestres ferits tenen la sort de ser recollits i atesos fins la seva recuperació. Fa uns anys, a Menorca no hi havia cap servei d'aquest estil. Quan es trobava un animal ferit d'alguna espècie protegida, s'enviava cap a Mallorca, però les moltes hores que passaven fins que podia ser atès, impedien quasi qualsevol esperança de salvar-se.

Davant aquesta situació, el GOB va crear les instal·lacions de la pedrera de l'Alzina, dins el recinte de Lithica. Amb aquestes dotacions i la participació entusiasta de veterinaris especialitzats i voluntaris coratjosos, fa anys que es ve donant assistència a la fauna accidentada.

El passat dia 30 s'escenificava la feina que es fa, amb l'alliberament d'un falcó. Les mans que van tornar la llibertat a aquest ocell, són mans que saben apreciar la bellesa d'un animal tan esplèndid com un falcó, una espècie a qui els antics egipcis adoraven. Unes mans expertes en crear formes i donar vida als materials. Les mans de Leonardo Lucarini, escultor que ha creat, entre altres obres, la sireneta del port de Maó.

L'animal que va alliberar Lucarini havia passat cinc mesos en tractament, després de ser localitzat amb una ala seriosament trencada. Però el bon fer del personal involucrat va aconseguir recompondre el normal funcionament i oferir una nova oportunitat a una espècie catalogada com d'interès especial a la legislació vigent.

Des de la seva creació en 1998, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre ha atès més de 3.000 animals, als quals cal afegir-hi un milenar de tortugues anuals, que provenen de captivitat i passen un temps en observació abans de ser alliberades. El volum de feina que això suposa, amb tasques de recollida, intervencions quirúrgiques, medicació, alimentació, neteja, rehabilitació, etc, necessita d'uns recursos mínims, que ara estan perillant.

En 2011, el Govern Balear (l'administració responsable d'atendre la fauna silvestre) ha provocat un important dèficit al Centre, de devers 20.000 euros, perquè no ha complert amb l'ajuda que hi havia compromesa.

De cara al 2012 el cost de funcionament pressupostat és de 34.000 €. És un cost molt baix en comparació a altres centres, degut a que funciona amb una alta participació de voluntariat. Si l'administració hagués d'assumir aquest servei, el cost seria molt més alt. Tot i així no hi ha garanties de poder aconseguir el finançament necessari.

Els pressupostos de la comunitat autònoma per 2012 preveuen 378.000 € per atenció a fauna a nivell de Balears. Però l'any passat també hi havia assignació al pressupost i a Menorca no hi va arribar res.

És per això que cal demanar ajuda per poder seguir endavant amb aquesta feina imprescindible. Associar-se al GOB, fer un donatiu, o donar difusió d'aquesta necessitat a gent que no ho conegui, són accions que permeten continuar treballant a favor dels valors naturals que tenim la sort de tenir a aquesta illa. A l'apartat Col·labora d'aquest web, hi podreu trobar diferents maneres de donar una mà.

Us desitjam un venturós any 2012.

RECUPERACIÓ FAUNA SILVESTRE

Posted by Anonymous User at 2012-01-03 22:25
ENS DONARE DE BAIXA D'ALGUN ALTRE ASSOCICIO MÉS AFOVORIDA I MÉS ADORMIDA I ENS FAREM DEL GOB