Flortografies al Centre de la Natura

last modified 2010-10-01 09:16
Flortografies al Centre de la Natura

Detall del centre de la flor del cascall

L'exposició Flortografies, de Joan Rita, es pot visitar durant aquest més d'octubre al Centre de la Natura de Menorca, a Ferreries. Pretén mostrar la diversitat de formes de les flors i portar la mirada als detalls que hi ha al seu interior.

Les flors són una de les parts més belles de la natura; la seva diversitat de formes, colors i olors és extraordinària, inacabable. Les flors són una font de plaer; les imatges són més interessants si es poden interpretar. Per aquest motiu, l’exposició té un ordre: primer apareixen les diferents peces de la flor, particularment els pètals, el seu nombre i color, i la seva evolució; les següents fotografies es dediquen a la variabilitat de les parts fèrtils de la flor, els estams i els pistils; seguidament, es parla de les agrupacions de flors -les inflorescències-, fent especial esment a la família de les compostes; per acabar, es parla d’inflorescències que s’aparten de les formes clàssiques: les gramínies, les lletreres i els pins. Cada flor és el resultat de milions d’anys d’evolució i, per tant, la seva mida, color, forma o aroma, tenen amb tota seguretat un significat adaptatiu. Les flors són com són perquè, essent així, la reproducció de les plantes és més eficient.

Joan Rita, professor de botànica, ha redactat una explicació de cada fotografia, on ens revela aquests secrets de les flors. El resultat és una exposició on podem gaudir de la bellesa artística de les imatges, i a la vegada adquirir coneixements sorprenents sobre les flors.
Romandrà oberta fins al 31 d'octubre, i es pot visitar els divendres de 17:30 a 20:30, els dissabtes de 10:30 a 17:30 i de 17:30 a 20:30, i els diumenges de 10:30 a 13:30. L'entrada és gratuïta.