Caixes-niu contra els rosegadors

last modified 2010-07-01 12:08
Caixes-niu contra els rosegadors

Les caixes anaven prenent forma de mica en mica

La construcció de caixes niu per a òlibes ha estat la feina realitzada la darrera jornada de voluntariat agrari d'aquesta temporada. Durant els mesos d'estiu farem una aturada, i el setembre tornarem a arrencar.

El dimarts a la tarda un grup de voluntaris va construir tres caixes niu per a òliba, les quals aniran instal·lades a pallisses de finques amb acord de Custòdia. Per tots és ben conegut el problema que tenen alguns llocs amb la presència de rates i ratolins i, per solucionar-lo, sovint s'utilitzen verins com els raticides. Aquests productes no només afecten als rosegadors; també d'altres animals beneficiosos, com els que se'ls mengen, en pateixen les conseqüències.

L'òliba és un depredador natural dels ratolins i amb la instal·lació de les caixes niu a diferents finques pretenem afavorir la presència d'aquest rapinyaire nocturn i així evitar l'ús de verins.

Una vegada acabades les caixes, vam fer una bereneta amb els voluntaris i pagesos de les finques on s'han realitzat les jornades de voluntariat agrari per a concloure la temporada. Durant la bereneta, la projecció d'un seguit de fotografies va anar recordant les diferents tasques realitzades als llocs.

Moltes gràcies, voluntaris/es!

 

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte de Custòdia del Territori en l'àmbit agrari Sembrant Custòdia, que rep el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.

Òliba

Posted by Anonymous User at 2010-07-02 08:35
Me encanta esta rapaz, es tan majestuosa como misteriosa. y el sonido nocturno que hace evoca vida, la presente y la pasada..ojala que no peligre su existencia y tenga siempre un hueco entre nosotros porque estos animales como otros.. son señal de que la naturaleza sigue viva y está sana .
Celebro los proyectos de este tipo. Gracias a los que lo hacen posible.
Marta.