El Molí del Rei se suma a la festa Maó+flors

last modified 2011-06-02 13:05
El Molí del Rei se suma a la festa Maó+flors

Flors de Menorca al Molí del Rei

Demà dijous, a les 20 h, s'inaugurarà l'exposició que des del Viver de plantes autòctones del GOB s'ha preparat en motiu del Maó+flors al Molí del Rei.

El programa d'activitats és variat i per a totes les edats. El recorregut començarà a l'entrada d'accés, on es podran veure plantes florides de la nostra illa, com també a d'altres espais. El GOB treballa perquè la jardineria amb planta autòctona sigui l'habitual a Menorca. D'aquesta manera ens evitaríem una gran consum d'aigua i la introducció de plantes invasores que poden posar en perill la nostra flora. Aquesta té una gran potencialitat per ser usada en jardineria; només cal assumir el concepte de jardineria mediterrània i rompre els estereotips que ens volen fer creure que un jardí ha de tenir grans extensions de gespa verda. Les plantes estan presentades en recipients creats a base de materials reciclats: pneumàtics, canonades, dipòsits, palets, troncs...

Continuarem al pati, on hi haurà un filtre verd a escala, és a dir, una depuradora d'aigües residuals domèstiques a base de plantes. Aquestes, junt amb la flora bacteriana associada a les seves arrels, són capaces de filtrar i depurar les aigües residuals d'una casa normal. Les plantes absorbeixen els nitrats i els fosfats d'aquestes aigües. És una proposta del GOB per substituir els pous moures de les cases de lloc i hortals, que permetria també reduir una de les causes de contaminació dels aqüífers de Menorca. Uns pocs metres quadrats són suficients per ubicar una d'aquestes depuradores, que a més són de molt fàcil manteniment. Volem fer veure com seria de fàcil evitar la contaminació dels aqüífers degut a la construcció dispersa a Menorca.

Ja a la sala d'actes podrem veure l'exposició El secret de les flors, a més d'una projecció de fotografies de flors de Menorca. Per què les plantes inverteixen tanta energia en fabricar aquestes meravelles? què són les flors? Açò s'intenta explicar a través de panells amens i adaptats a tots els públics. Qui passi per aquí sabrà el perquè de tantes formes inversemblants, colors i aromes que tenen les flors. Els fillets i filletes que vulguin podran dibuixar una flor i deixar-la exposada a la mateixa sala.

El recorregut finalitzarà dalt la torre del Molí, des d'on es podrà veure una panoràmica diferent de Maó.

Ja ho sabeu, estau tots convidats a visitar-mos, de divendres a diumenge, els matins de 10 a 14 i els capvespres de 18 a 21:30 h.

 

Fantàstic

Posted by Anonymous User at 2011-06-02 20:13
El pati del molí del GOB està fantàstic ja que així tindria que esser tot l'any .

Filtre verd

Posted by Anonymous User at 2011-06-03 03:00
Haruíem d'inventar un filtre verd a les institucions. És preocupant que càrrecs de responsabilitat les arribin a ocupar gent de contrastada ineptitut, tot i que ens vulguin vendre que són angelets caiguts del cel.
Però de moment és una iniciativa molt bona aquesta del GOB per a contra-restar la contaminació dels aqüífers per nitrats. Els filtres verds poden ser una molt bona solució a les aigües residuals de qualsevol casa aïllada. Gràcies per pensar, GOB.