Custòdia per recuperar conills

last modified 2010-06-15 13:41
Custòdia per recuperar conills

Els voluntaris, satisfets amb la seva feina

La construcció d'un cau per a conills va ser el treball que va centrar la darrera jornada de voluntariat de custòdia del territori, que el GOB va organitzar el passat diumenge, 23 de maig, a la finca d'Algendaret Nou, situada al municipi de Maó.

L'objectiu de construir aquest cau és afavorir les condicions per a recuperar la població de conills, una espècie en retrocés a l'illa degut a les malalties. La finca on s'ha treballat té un acord de custòdia amb el GOB, i que per tant, ha adquirit un compromís ambiental en la seva gestió.

Aquesta actuació, inclosa dins el projecte "Sembrant Custòdia", pretén també cridar l'atenció en la necessitat de recuperar la presència de conills, en tant que animal presa de moltes espècies protegides (com el propi milà reial), i per l'altra augmentar un recurs per a la caça. Les finques on es construiran aquests caus s'han compromès a no caçar conills durant uns anys, a fi de mirar de recuperar la població.

A mig matí els participants gaudiren d'un berenar que permeté carregar piles i acabar la tasca iniciada. 

El GOB està desenvolupant el projecte de custòdia del territori en l'àmbit agrari "Sembrant Custòdia" amb el suport de la Fundación Biodiversidad i la col·laboració del Govern Balear i del Consell Insular de Menorca.

Aquesta activitat s'ha emmarcat dins la 4a Setmana de la Custòdia del Territori, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, durant la qual s'han organitzat diferents actes arreu dels indrets de parla catalana.