Eliminació de garbons a Cala Morell

last modified 2011-04-01 10:07
Eliminació de garbons a Cala Morell

Els abocaments inclouen restes d'asfalt i tapen els garbons

En el llindar de llevant de la urbanització de Cala Morell, a Ciutadella, s'han observat abocaments de materials que estan eliminant nombrosos exemplars de garbó, l'única palmera autòctona de Balears, que està protegida.

Les obres podrien respondre a una actuació de desbrossament de vegetació per prevenció d'incendis, però en opinió del GOB haurien de respectar els garbons, que estan considerats de protecció especial per la legislació ambiental.

A més, s'ha comprovat que els materials abocats provenen d'unes obres de la pròpia urbanització i que inclouen restes d'asfalt, un material que no es pot abocar al medi i que s'ha de dur a planta de triatges.

El GOB ha enviat un escrit a l'Ajuntament de Ciutadella demanant que es corregeixin aquestes deficiències, que es restitueixin els exemplars de garbons eliminats i que es sancioni als responsables.

El garbó (Chamaerops humilis) és una palmera, generalment no gaire alta, de creixement molt lent. A Menorca se la troba en algunes zones molt localitzades.

Les seves fulles s'usaven per fer artesania, un ús sostenible si es fa amb mesura. També s'acostumava a consumir-ne per Sant Antoni (el cor de la planta és comestible), però quan la festa es va massificar, es va prohibir el seu consum atès que a l'illa no hi ha prou exemplars com per permetre una extracció gran.

 

primer muerto carreteras de las baleares

Posted by Anonymous User at 2011-04-01 11:05
Ya comienzan los problemas

Garbons i primer muerto

Posted by Anonymous User at 2011-04-01 12:53
ací hi ha qualca cosa que no funciona !