Agricultura i Medi Ambient, 2a part

last modified 2011-02-01 12:33
Agricultura i Medi Ambient, 2a part

Foto de família de la trobada de dissabte

El proper dissabte, 5 de febrer, tindrà lloc la segona jornada del Seminari Agricultura i Medi Ambient, que se celebrarà a la sala d'actes del Centre Social de Sa Nostra a Ciutadella (Camí de Maó, 9) a partir de les 9'30h.

Una bona comercialització diferenciada amb el valor afegit de la conservació dels valors naturals, és una de les sortides dels productes agraris. Les experiències que s'explicaren a la primera jornada del seminari van posar de manifest aquesta necessitat de relacionar els productes del camp amb la conservació d'una espècie en concret, com és el cas del trencalòs als Picos de Europa, amb la recuperació de varietats locals de fruiters de Menorca o amb el manteniment del paisatge de l'illa.

En aquesta segona jornada, comptarem amb la participació de l'entitat Slow Food que explicarà el projecte de recuperació del Pebre Bord de Tap de Cortí, amb el qual han implicat pagesos que el tornen a sembrar a les seves finques i faciliten la transformació per acabar aconseguint que es torni a utilitzar en l'elaboració de les sobrassades. També coneixerem l'experiència del Projecte Oliveres Mil·lenàries, que ha aconseguit donar un valor afegit a la producció d'oli d'aquests arbres que estaven en perill de desús.

El termini d'inscripció segueix obert, i es poden apuntar al GOB (Camí des Castell, 53) o per telèfon al 971 35 07 62.

El Seminari s'emmarca dins el projecte Sembrant Custòdia que desenvolupa el GOB amb el suport de la Fundación Biodiversidad, el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, el Leader i l'Obra Social de Sa Nostra.